Heves megye az ország Észak-keleti részén található, területe 3630 km2, 326 ezer lakosa van. A szlovák határ 70, az ukrán, román határ 170-200 km távolságra van. A megyében jelentős a külföldi tőke jelenléte, az itt található tradicionális nagyvállalkozások aktív szerepet játszanak a környező országok határ közeli régióival kialakult üzleti kapcsolatában.
A megyében ipari és mezőgazdasági tájak váltják egymást és az idegenforgalmi szempontból vonzó látnivalók gazdag tárházát kínálják az idelátogatóknak.
A parádi, bükkszéki, egerszalóki, egri források és fürdők a megye gazdag termálvízkincsét hasznosítják gyógyászati célokra.

Eger város Heves megye székhelye, Magyarország északi részén, a hegyvidék és az Alföld találkozásánál fekszik. A város közúton, vasúton is megközelíthető. Eger Budapesttől északkeletre, az M3 –as autópályán haladva 128 km-re helyezkedik el.
A város gazdasága erős, stabil alapokon nyugszik. Szilárd üzleti háttérrel rendelkező vállalkozások működnek, szakképzett, szorgalmas munkaerő található. A város és környéke a megye legnagyobb ipari térsége, ahol az ipari kultúrának hagyományai vannak.

Eger hangulatát, jellegét a város keleti szélén magasodó vár és a barokk stílusát megtartó, ódon belváros adja. Budapest felől jövet megkapó látvány a völgyben fekvő, soktornyú, hegyektől övezett város. A történelmi borvidéken található, de fürdőkultúrájáról is híres, hangulatos, virágos várost évente mintegy félmillió turista keresi fel. Eger város Magyarország északi részén, a hegyvidék és az Alföld találkozásánál terül el. Eger a megye legnagyobb lélekszámú központja, Heves megye székhelye. A város lakóinak száma 60.000 fő. Eger vonzáskörzetébe 38 település

Eger Budapesttől való távolsága 128 km ebből 100 km az M3-as autópálya. Egerben a K2-es út az Ipari Park jelenleg fejlesztendő területeit délről határoló külső út, vasúti felüljáróval.
Az IP1 és IP2 utak az ipari park első 15 hektáros területét teszik megközelíthetővé.